Follow Us

Καλώς ήρθατε στο megaloxori.blogspot.gr, εδώ τολμάμε να σκεφτόμαστε, σκεφτόμαστε όσα γράφουμε,σεβόμαστε όσα λέγονται, κρίνουμε γιατί κρινόμαστε. Χωρίς εσάς τους αναγνώστες μας δεν θα υπήρχαμε κι εμείς! Εδώ φιλοξενούνται οι απόψεις, οι καταγγελίες, οι ειδήσεις σας. Ελπίζουμε και η ευπρέπεια και η συνείδηση. Από εσάς εξαρτάται Αν κάτι απ' αυτά που δημοσιεύονται νομίζετε οτι δεν ισχύει, ή σας θίγει, στείλτε μας τη δική σας άποψη και θα δημοσιευτεί. Στην προσπάθεια μας μπορούν να βοηθήσουν όλοι με την ελεύθερη - δημόσια έκφρασή τους! Επικοινωνία Για σχόλια, ειδήσεις, παρατηρήσεις, προτάσεις, ότι θα θέλατε να αναρτήσουμε. Email :megaloxori1@yahoo.gr (και ιδιαίτερα οποιοσδήποτε ενοχλείται απο ανάρτησή μας που σίγουρα θα έγινε χωρίς σκοπιμότητα) να έρχεται σε επαφή άμεσα μαζί μας.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Φάγατε κάτι πικάντικο; Μην πιείτε νερό αμέσως, δείτε τι πρέπει να κάνετε!


Τα μπαχαρικά δε δίνουν μόνο εξαιρετικό άρωμα και νοστιμιά στα πιάτα μας αλλά έχουν και μοναδικά οφέλη για την υγεία, όπως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, η καταπολέμηση της…
φλεγμονής και η αντιμετώπιση του μυϊκού πόνου.
Μερικά από αυτά, όμως, μπορεί να κάνουν το στόμα μας να πάρει… φωτιά!
Τα μπαχαρικά αυτά περιέχουν καψαϊκινοειδή, σύνθετα μόρια που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε είδος καυτερής πιπεριάς. Μπαχαρικά όπως το τζίντζερ και το μαύρο πιπέρι περιέχουν συστατικά με διαφορετική δομή κι έτσι το κάψιμο που προκαλούν δε διαρκεί πολλή ώρα.
Το κάψιμο οφείλεται σε μια χημική αντίδραση που συμβαίνει όταν η καψαϊκίνη δεσμεύεται στους υποδοχείς του πόνου που βρίσκονται στη στοματική κοιλότητα. Πρόκειται για τους ίδιους νευρώνες που ανιχνεύουν τη θερμότητα.
Η καψαϊκίνη διαλύεται στο λίπος, το λάδι και το αλκοόλ αλλά όχι στο νερό. Εάν πιείτε νερό μετά από ένα πικάντικο γεύμα, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να εξαπλωθεί η καψαϊκίνη σε ολόκληρο το στόμα και να δεσμευθεί σε περισσότερους ακόμη υποδοχείς του πόνου. Θα πρέπει να αποφύγετε επίσης τη μπύρα και τα αναψυκτικά, καθώς περιέχουν επίσης νερό.
Τα νεύρα που αντιδρούν στην καψαϊκίνη ανταποκρίνονται επίσης στη θερμότητα. Θα πρέπει λοιπόν να αναζητήσετε κάτι δροσερό –εκτός από νερό– για να αντιμετωπίσετε το κάψιμο.
Οι καλύτερες επιλογές σας είναι τα γαλακτοκομικά, το αλκοόλ, το ελαιόλαδο και το ψωμί.
Τα λίπη και των γαλακτοκομικών διαλύουν την καψαϊκίνη και καταπραΰνουν το κάψιμο. Το ίδιο συμβαίνει και με το δυνατό αλκοόλ (π.χ. βότκα). Το ελαιόλαδο περιέχει επίσης λίπη, ενώ αμυλούχες τροφές όπως το ψωμί απορροφούν τα μόρια της καψαϊκίνης από τη στοματική κοιλότητα.

Θέλεις να συμβάλλεις κι εσύ στην ενημέρωση μέσα από το megaloxori.blogspot.gr;
Γίνε κι εσύ ένας από τους ειδικούς συνεργάτες του Blog μας -
στείλε μας απόψεις, σχόλια, ο,τιδήποτε σού τράβηξε την προσοχή, σε έκανε να αναρωτηθείς ή να εξοργιστείς,
και πιστεύεις ότι αξίζει να το δημοσιεύσουμε. Φωτογράφησέ το, γράψε γι αυτό, και στείλε μας email με το υλικό
και τα στοιχεία σου.
Επικοινωνία με το megaloxori.blogspot.gr:

e-mail:
megaloxori1@yahoo.gr

ή στείλε sms στο:
https://www.facebook.com/megaloxori