Follow Us

Καλώς ήρθατε στο megaloxori.blogspot.gr, εδώ τολμάμε να σκεφτόμαστε, σκεφτόμαστε όσα γράφουμε,σεβόμαστε όσα λέγονται, κρίνουμε γιατί κρινόμαστε. Χωρίς εσάς τους αναγνώστες μας δεν θα υπήρχαμε κι εμείς! Εδώ φιλοξενούνται οι απόψεις, οι καταγγελίες, οι ειδήσεις σας. Ελπίζουμε και η ευπρέπεια και η συνείδηση. Από εσάς εξαρτάται Αν κάτι απ' αυτά που δημοσιεύονται νομίζετε οτι δεν ισχύει, ή σας θίγει, στείλτε μας τη δική σας άποψη και θα δημοσιευτεί. Στην προσπάθεια μας μπορούν να βοηθήσουν όλοι με την ελεύθερη - δημόσια έκφρασή τους! Επικοινωνία Για σχόλια, ειδήσεις, παρατηρήσεις, προτάσεις, ότι θα θέλατε να αναρτήσουμε. Email :megaloxori1@yahoo.gr (και ιδιαίτερα οποιοσδήποτε ενοχλείται απο ανάρτησή μας που σίγουρα θα έγινε χωρίς σκοπιμότητα) να έρχεται σε επαφή άμεσα μαζί μας.

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Δημιουργία Τράπεζας Αίματος στο Μεγαλοχώρι

 

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια ανιδιοτελή προσφορά ζωής προς τον συνάνθρωπό μας. Γνωρίζουμε όλοι ότι το αίμα, αυτό το τόσο πολύτιμο αγαθό, δεν παράγεται παρά μόνο χαρίζεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Για διάφορους λόγους όμως δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να δώσουν αίμα. Ο στόχος είναι να υπάρχει ένας εθελοντής αιμοδότης σε κάθε οικογένεια.

Μια μονάδα αίματος μπορεί να βοηθήσει στο να σώσει την ζωή περισσοτέρων του ενός ασθενών. Κι αυτό γιατί μια μονάδα αίματος μπορεί να χωριστεί σε επιμέρους συστατικά όπως είναι για παράδειγμα τα ερυθρά κύτταρα και το πλάσμα, τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν τις διαφορετικές ανάγκες πολλών ασθενών.

Δεν υπάρχει διαθέσιμο υποκατάστατο του αίματος. Το ανθρώπινο αίμα δεν μπορεί να παρασκευασθεί και μόνο ο άνθρωπος μπορεί να προσφέρει αίμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανθρώπους.


Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και επειδή ο μεγαλύτερος αριθμός των κατοίκων του χωριού μας ειναι ηλικιωμένοι άνθρωποι με διάφορα προβλήματα υγείας σε αρκετούς από αυτούς, καλό θα ηταν για την δική τους ασφάλεια αλλά και βοήθεια για τις δύσκολες στιγμές να υπάρχει μια τράπεζα αίματος , έτσι ώστε οταν κάποιος χρειαστεί αίμα να υπάρχει αυτή η τράπεζα και να μην τρέχουμε πανικόβλητοι τελευταία στιγμή να εξασφαλίσουμε αίμα.


Γιαυτό λοιπόν καλώ όλους τους Δημότες μας να γίνουν μέλοι αυτής της τράπεζας με έδρα στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Αίμα μπορούμε να δώσουμε σε όλα τα νοσοκομεία της Ελληνικής επικράτειας λέγοντας μονάχα στην αιμοδοσία οτι δίνεται για την Τράπεζα Αίματος του Μεγαλοχωρίου Τρικάλων  που ανήκει στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Αυτό βέβαια προυποθέτη την ύπαρξη αρκετών αιμοδοτών και αντιστοίχως φιαλών αίματος για να μπορέσει πραγματικά να σταθεί όχι μονάχα σαν ιδέα αλλά και σαν ουσιαστική βοήθεια σε κάποιον όταν την χρειαστεί. 


Όσοι λοιπόν επιθυμούν να γίνουν εθελοντές στην ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ  ας χάσουν 5 λεπτά από τον ελεύθερο χρόνο τους δίνοντας ΑΙΜΑ - δίνοντας ΖΩΗ....


Όσοι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν παρά να επικοινωνήσουν μαζί μου στο 6977246233.

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεγαλοχωρίου.

Τζέλης Ευάγγελος 



Θέλεις να συμβάλλεις κι εσύ στην ενημέρωση μέσα από το megaloxori.blogspot.gr;
Γίνε κι εσύ ένας από τους ειδικούς συνεργάτες του Blog μας -
στείλε μας απόψεις, σχόλια, ο,τιδήποτε σού τράβηξε την προσοχή, σε έκανε να αναρωτηθείς ή να εξοργιστείς,
και πιστεύεις ότι αξίζει να το δημοσιεύσουμε. Φωτογράφησέ το, γράψε γι αυτό, και στείλε μας email με το υλικό
και τα στοιχεία σου.
Επικοινωνία με το megaloxori.blogspot.gr:

e-mail:
megaloxori1@yahoo.gr

ή στείλε sms στο:
https://www.facebook.com/megaloxori