Follow Us

Καλώς ήρθατε στο megaloxori.blogspot.gr, εδώ τολμάμε να σκεφτόμαστε, σκεφτόμαστε όσα γράφουμε,σεβόμαστε όσα λέγονται, κρίνουμε γιατί κρινόμαστε. Χωρίς εσάς τους αναγνώστες μας δεν θα υπήρχαμε κι εμείς! Εδώ φιλοξενούνται οι απόψεις, οι καταγγελίες, οι ειδήσεις σας. Ελπίζουμε και η ευπρέπεια και η συνείδηση. Από εσάς εξαρτάται Αν κάτι απ' αυτά που δημοσιεύονται νομίζετε οτι δεν ισχύει, ή σας θίγει, στείλτε μας τη δική σας άποψη και θα δημοσιευτεί. Στην προσπάθεια μας μπορούν να βοηθήσουν όλοι με την ελεύθερη - δημόσια έκφρασή τους! Επικοινωνία Για σχόλια, ειδήσεις, παρατηρήσεις, προτάσεις, ότι θα θέλατε να αναρτήσουμε. Email :megaloxori1@yahoo.gr (και ιδιαίτερα οποιοσδήποτε ενοχλείται απο ανάρτησή μας που σίγουρα θα έγινε χωρίς σκοπιμότητα) να έρχεται σε επαφή άμεσα μαζί μας.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Από δημοφιλής Μόδιστρος ανά την υφήλιο , πλέον ψήστης, ο Γκοτιέ στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων



Η ταβέρνα ΤΟ ΘΥΡΣΟ του Στεφανου στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων


Όπως έγραψε το ideesmag.gr

Το καλό φαγητό κοστίζει. Στην εποχή της κρίσης, τα καλά φαγάδικα διαιρούνται σε δύο κατηγορίες: σε αυτά με πελάτες που κτυπήθηκαν από την κρίση και έγιναν οικονομικότερα, και σε αυτά με πελάτες ανεπηρέαστους από την κρίση, τα οποία διατηρούν την παλαιά τιμολογιακή τους πρακτική ή και ακριβαίνουν. Και έτσι φτάσαμε σε αυτό που έλεγαν οι «νοικοκύρηδες» Ευρωπαίοι την εποχή που η Ελλάδα που την έχανες- που την έβρισκες,  ξημεροβραδιαζόταν στα φαγάδικα και τα μπαρ: Φαγητό έξω μια φορά στο τόσο

Παρόλα αυτά υπάρχουν μαγαζιά και στα Τρίκαλα που παραμένουν πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας και συνήθως δια στόματος και γεύσεις έχουν γίνει γνωστά και διατηρούν μια διαχρονική σταθερή πελατεία .Σε ένα από αυτά στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων, πέντε χιλιόμετρα δρόμος από την πόλη των Τρικάλων, στην πλατεία του χωριού και με μια είσοδο, που δεν σε προδιαθέτει για πολλά πράγματα κρύβεται πραγματικά ένας γευστικός θησαυρός. Πρόκειται για την χασαποταβέρνα του Στέφανου και της Αθανασίας Αδάμου,γνωστός στους περισσότερους και ως Gaultier . Ο δημοφιλής Μόδιστρος φαίνεται ότι επηρέασε μερικές φορές στιλιστικά τον συμπαθή φίλο μας και μέγα ψήστη Στέφανο, που οι θαμώνες του μαγαζιού, γνωρίζοντας τον καλύτερα και αποκτώντας σταδιακά  μια διαχυτική οικειότητα,  τον αποκάλεσαν χαϊδευτικά Γκοτιέ.Ο Μόδιστρος μπορεί να έδωσε το όνομα του σε κάθε ρούχο και άρωμα ανά την Υφήλιο αλλά ότι το επίθετό του  θα χαρακτήριζε και ψήστη,  μάλλον θα ήταν πέρα από κάθε λογικής για την επιχειρηματική του δραστηριότητα στο brand name …


Ο Τρικαλινός Γκοτιέ λοιπόν, κάνοντας χρήση, αυτής της οικειότητας  και ξεδιπλώνοντας τον χαρακτήρα του και το ταλέντο του  , πέρα από επαγγελματίας αποδείχτηκε και ένας πολύ καλός χιουμορίστας πλασάροντας με μοναδικό τρόπο «γλωσσικής ιδιωματικής  συμπεριφοράς, το μενού της ταβέρνας¨.
Ατακαδόρος και άψογα ενημερωμένος για το γίνεσθαι της πόλης,  κατάφερε να παραμείνει διαχρονικά ακόμη και εν μέσω κρίσης,  ιδιαίτερα «γνωστός» στις γαστρονομικές παραδοσιακές ανησυχίες , με αποκορύφωμα πάντα  τις ψηστικές του ικανότητες .

Άμεσα προσαρμοσμένος στον χώρο δουλειάς και με θερμοκρασίες που αγγίζουν και του 50 c με μαεστρία και περίσσιο ταλέντο κατάφερε να κόβει τα κρεατικά να ψήνει αλλά και να σερβίρει . Μέχρι εκεί όμως, καθώς εσωτερικά του μαγαζιού  τον κύριο λόγο στο σαλατικό και στα ορεκτικά τον έχει η λατρευτή σύζυγος του, μαντάμ Αθανασία που  για 35 συναπτά έτη,  αποτελεί και το επαγγελματικο του, alter ego και όχι μόνο . Μαζί στην ζωή μαζί στην βιοπάλη,  το ανεπανάληπτο δίδυμο προσφέρει  εξαιρετικά εδέσματα και σίγουρα αποτελεί  εγγύηση στο καλό φαΐ της πόλης . Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι αρκετοί επώνυμοι αποφεύγοντας την δημοσιότητα,επισκέπτονται πυκνά σιμά το μαγαζί και απολαμβάνουν εξαιρετικές  γεύσεις .
Από πρόσωπα της πολιτικής ,επιχειρηματίες,,ανθρώπους του αθλητισμού, καλλιτέχνες και γλύπτες, έχουν περάσει και δοκιμάσει την κουζίνα, συνοδεύοντας τις γαστρονομικές τους απολαύσεις με εξαιρετικά κρασιά, κομμένα και ραμμένα σε όλα τα γούστα, ανάλογα φυσικά και με τις οικονομικές δυνατότητες  του καθενός…

Αφεθείτε λοιπόν στα εδέσματα των εκλεκτών κρεατικών και των μεζέδων που συνοδεύονται άριστα με ποικιλία παραδοσιακών κρασιών και είμαστε σίγουροι ότι θα μείνετε απόλυτα ευχαριστημένοι με την υπογραφή του Jean-Paul Gaultier




Πηγή:www.ideesmag.gr


Διαβάστε ακόμα:

Θέλεις να συμβάλλεις κι εσύ στην ενημέρωση μέσα από το megaloxori.blogspot.gr;
Γίνε κι εσύ ένας από τους ειδικούς συνεργάτες του Blog μας -
στείλε μας απόψεις, σχόλια, ο,τιδήποτε σού τράβηξε την προσοχή, σε έκανε να αναρωτηθείς ή να εξοργιστείς,
και πιστεύεις ότι αξίζει να το δημοσιεύσουμε. Φωτογράφησέ το, γράψε γι αυτό, και στείλε μας email με το υλικό
και τα στοιχεία σου.
Επικοινωνία με το megaloxori.blogspot.gr:

e-mail:
megaloxori1@yahoo.gr

ή στείλε sms στο:
https://www.facebook.com/megaloxori