Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι μαθητές του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου προετοίμασαν και παρουσίασαν μία εκδήλωση αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Μέρα ξένων Γλωσσών.
Όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά η Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσώνγιορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου και τιμά τη γλωσσική πολυμορφία μιας ηπείρου, της Ευρώπης μας. Γιορτάζουμε αυτή την ημέρα γιατί είναι μια ευκαιρία:
ευαισθητοποίησης στην τεράστια ποικιλία γλωσσών που διαθέτει η Ευρώπη,
προώθησης της πολιτιστικής και γλωσσικής πολυμορφίας,
ενθάρρυνσης ατόμων όλων των ηλικιών να μάθουν ξένες γλώσσες, αφού η γνώση περισσοτέρων γλωσσών διευκολύνει την εύρεση εργασίας και ευνοεί την ανάπτυξη επιχειρήσεων.
Οι μαθητές με την αμέριστη στήριξη του διευθυντή του γυμνασίου Μεγαλοχωρίου κυρίου Σωτήρη Τσαντίλα, τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου των καθηγητών, αλλά και τη βοήθεια και καθοδήγηση της καθηγήτριας των γερμανικών κυρίας Ρίτας Ρουσιαμάνη βρήκαν πληροφορίες για διάσημους Έλληνες που διέπρεψαν στο εξωτερικό τους οποίους «σύστησαν» στους συμμαθητές τους με την μορφή σκετς.
Επίσης παίρνοντας αφορμή από τα πρόσφατα γεγονότα των εκλογών έκαναν ένα «ντιμπέιτ» για να εκφέρουν την άποψή τους όσον αφορά τους βασικούς λόγους που μαθαίνουμε μια ξένη γλώσσα τονίζοντας τη ρήση του γερμανού συγγραφέα Johann Wolfgang von Goethe: «Εκείνοι που δε γνωρίζουν τίποτα από ξένες γλώσσες, δεν γνωρίζουν τίποτα ούτε για τη δική τους.»
Οι μαθητές ευαισθητοποιημένοι από το δράμα των προσφύγων της Συρίας αφιέρωσαν την μέρα αυτή σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη συμπαράστασης και στήριξης. Κλείνοντας λοιπόν αυτή την εκδήλωση μετάφρασαν τη λέξη «αλληλεγγύη» στις γλώσσες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ερμηνεύοντας την λέξη τόνισαν τη σημασία της.
Τι είναι λοιπόν η Αλληλεγγύη; Αλληλεγγύη είναι η ενσωμάτωση, που προβάλλεται από μια κοινωνία ή ομάδα με τους ανθρώπους και τους γείτονές τους και αφορά τις σχέσεις σε μια κοινωνία, με τις οποίες οι άνθρωποι συνδέονται μεταξύ τους. Σε έναν κόσμο κοινών προκλήσεων, κανένα έθνος δεν μπορεί να πετύχει από μόνο του, αλλά δουλεύοντας μαζί με κοινό σκοπό, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα ασφαλέστερο, πιο ευήμερο μέλλον για όλους.
Η αλληλεγγύη πρέπει να είναι το θεμέλιο για λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πηγή: www.ideesmag.gr